Ուրբաթ , 20 Հուլիս 2018

    outputra5huxgif
    Sunny
    31°
    Home » Բժիշկ » ԱՌՈՂՋՈՒԹՅՈՒՆ. Կաթով սխտոր. կարգավորում ենք բարձր ճնշումը

    ԱՌՈՂՋՈՒԹՅՈՒՆ. Կաթով սխտոր. կարգավորում ենք բարձր ճնշումը

    Սեպտեմբեր 27, 2017 13:30 Բժիշկ, Լուրեր A+ / A-

    sfit_fitaf2201_py_2-770x470

    Արդեն աշուն է, շուտով կսկսվեն անձրևոտ ու մռայլ եղանակները, ու եղանակախյալ մարդկանց մոտ զգալ կտան ճնշման տատանումները:  Հիպերտոնիան այսօր սրտանոթային ամենատարածված հիվանդություններից է, 60-ն անց մարդկանցից յուրաքանչյուր երկրորդը տառապում է այս հիվանդությամբ: Նման մարդկանց կարող է փրկել սխտորը, որը շատ օգտակար է անոթների համար: Սակայն քչերը գիտեն, թե ինչպես այն ճիշտ պատրաստել: Պարզվում է` այն պետք է եփել կաթի մեջ:

    Առաջին եղանակ

    1 բաժակ կաթ

    2 մաքրած գլուխ սխտոր

    Սխտորի վրա կաթը լցնել, եռացնել և եփել այնքան, մինչև սխտորը փափկի (մոտ 30 րոպե): Քամել, հովացնել մինչև սենյակային ջերմաստիճան: Գոլ կաթը խմել օրը 3 անգամ` 1-ական ճաշի գդալից:

    Երկրորդ եղանակ

    1 լ կաթին` 5 գլուխ սխտոր: Սխտորը չմաքրել, ամբողջական գլխով, միայն լվանալ փոշուց: Կաթով ամանի մեջ դրեք սխտորը և եփեք 15-20 րոպե, թողեք սալօջախի վրա մինչև սառչելը, քամեք և խմեք օրը երկու անգամ` կեսական բաժակից: Խմեք 2-3 ամիս, բաց չթողեք:

    Բարվոքումը նկատվում է արդեն մի քանի օրից:  Եթե տարիներ անց ճնշումը վերադառնա, նորից պետք է կրկնել կախարդական լուծույթը:

    Նման թեմաներ

    scroll to top