Կարմիր մսի, պանրի և ձվի չարաշահումը 45-ից բարձր տարիքի անձանց մոտ կարող է հանգեցնել ինսուլտի և թրոմբոզի: РИА Новости գործակալության փոխանցմամբ՝ այս մասին «Говорит Москва» ռադիոյականի եթերում ասել է կլինիկական լաբորատոր ախտորոշման բժիշկ Ալեքսանդր Կարասևը:

Բժիշկը հորդորել է շաբաթը երկու անգամից ավելի կարմիր միս չուտել, բաժինը չպետք է գերազանցի 150 գրամը:

Ըստ նրա՝ որոշ բակտերիաներ վերոնշյալ սննդամթերքներում կարող են շատ թունավոր միացություն ստեղծել:

Ամբողջական նյութը՝ սկզբնաղբյուր կայքում։

1401